Medici .

Според Bloomberg, дълговете на китайските строители скачат то рекордните 128%. Те много скоро ще започнат да имат големи финансови проблеми, ако продажбите не се увеличат.

# Криза # Капитализъм # Китай
Китайската Строителна Индустрия задлъжнява

China’s Property Slump Leads to Record Loans to Builders - Bloomberg

Cash-strapped Chinese developers are borrowing a record amount in the offshore loan market this year, adding to the highest debt loads since 2005.
Все още няма коментари, бъдете първи ››
Medici .
Китай, подобно на Америка, в продължение на години, надува балона със недвижимите имоти, като се достигна до създаването на огромни "Призрачни Градове". Много специалисти твърдят, че се харчат по 2 трилиона долара годишно за построяването на градовете и това е начин да се поддържа растяща икономика, като презумцията е "ако се построи, те ще дойдат да живеят". Но никой не идва.
# Бизнес # Криза # Китай # Капитализъм # Финанси
2 Коментара, виж всички ››
Tito
,
Задължително нещо ще трябва да променят, макар че там корупцията е прекалено голяма. Просто не ми е ясно до кога могат да си държат главата в земята и да се правят, че няма проблем. Явно това си е аранжирана ситуация, както беше Американската криза.
Мето
,
Китай е толкова отачаяна за да опази разтежа на БВП, че допуска абсолютно същата грешка както Америка. Не възможно е да се строят тези градове, без помоща на държавата и раздаваните от нея кредити.
Aleksandar V
Китай може и да не желае да премести един от най-големите си градове, но може да го направи по-голм. Управлението на страната съобщи за създаването на икономически кръг около Бейджинг, който обединява общините на Бейджинг, Тиянджин и други части на провинцията Хебеи в голям мегаполис.
# Капитализъм # Интересно # Китай
1 Коментара, виж всички ››
Сиренето
,
Китайците стават прекалено много. Вземат ли решение да образоват населението си, не знам какво ще ги спре. Ще завладеят света.
Най-вероятно скоро английския език няма да е най-използвания а китайския.