Medici .

Според Капитал, директорите и висшия мениджмънт някак си са "предчувствали" задаващия се фалит. Според информацията, влогове са теглени и ипотеки за заличавани точно преди скандала.

Ако тази информация е вярна, много хора трябва да бъдат съдени.

# Скандал # Цветан Василев # Корпоративна Търговска Банка # Компании # Финанси
Според Капитал, директорите на КТБ за "предчувствали" фалита

Директорите са си скъпи - В последните дни преди затварянето на КТБ висшите й мениджъри и роднините им са изтеглили поне около 2 млн. лв.

В последните дни преди затварянето на КТБ висшите й мениджъри и роднините им са изтеглили поне около 2 млн. лв.
1 Коментара, виж всички ››
Sireneto
,
Брей, не може да бъде.
Trinity .

В последно време ВИП клиентите на КТБ започнаха да излизат наяве. Така разбрахме защо известни личности се показват по телевизията и реват за спасяването на КТБ и как всичко това било една атака срещу банката.

Най-много се чудя защо все още се коментира дали да се покриват депозитите или не. Според съществуващия закон в България, а и в целия свят, депозитите над 100 000 евро не трябва да се покриват. Защо все още това се коментира ?

# Цветан Василев # Компании # Скандал # Корпоративна Търговска Банка
ВИП клиентите на КТБ

Кои са ВИП клиентите на КТБ

Нашите източници потвърждават верността на вече публикуваните в други издания данни за депозити на депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов (над 2 млн лв), Иван Костов и неговото семейство (общо над 1 млн лева), почетният председател на ДПС Ахмед Доган (над 880 хиляди лв и кредитна карта с лимит 40 хиляди евро), депутатът от ДПС Веселин Пенев (над 1 млн. лв), бившия финансов министър Стоян Александров (също с над 1 млн лв.).
1 Коментара, виж всички ››
Сиренето
,
На Ахмет Доган не му дреме кой знае колко, ама на Вежди Рашидов и Васил Найденов очевидно не могат да го понесат. По принцип интелигентни хора с много пари не би трябвало да слагат всички спестяания на едно място :)
Medici .

От известно време ми се върти в главата кой има интерес да направи мръсно на Цветан Василев и след няколко умствени напрягания, стигнах до един мой извод - комунистите.

Единствения голям акционер в Корпоративна Търговска Банка е ВТБ (спрягана за банката на КГБ). Представителя на тази банка е Милен Велчев. На фона на детския рев от страна на Цветан Василев, тяхното мълчание изглежда прекалено странно.

Разбира се политическата сила, притежавана от Делян Пеевски, не е просто дошла от небето, а му е дадена от някой. Именно този някой е решил да не връща парите, взети от КТБ, като кредит и това желание струва на данъкоплатците към 3 млрд. лева.

Разбира се това е моето лично мнение, и е напълно възможно да съм с сгрешил, за което се извинявам.

# Политика # Комунизъм # Русия # Скандал # Корпоративна Търговска Банка # Цветан Василев # Милен Велчев
1 Коментара, виж всички ››
Ani
,
Наистина е много странно, че ВТБ и Милен Велчев, като представител в България, изобщо не взимат участие в тази драма. Все пак и те губят много пари.
Trinity .

На всеки вече е ясно кой разклаща банковата система в България. Мотивите за това не са ми много ясни, но все пак е интересно защо. Опитите за въвеждане на хаус единствено могат да дестабилизрат бизнес средата.

Още по интересно е, как може една личност да внесе такъв смут в иначе стабилната банкова система. Дори се стига до там, че Европейската Комисия одобрява 3.3 млрд. лева като помощ на банките и валутния борд.

# Корпоративна Търговска Банка # Скандал # Делян Пеевски
Всички знаят кой разклаща банковата система

Стив Ханке: Ситуацията в КТБ е дело на вложител, който контролира медиите - Mediapool.bg

Стив Ханке: Ситуацията в КТБ е дело на вложител, който контролира медиите - Ситуацията в КТБ е предизвикана от вложител, който контролира медиите, заяви в събота американският финансист Стив...
Все още няма коментари, бъдете първи ››
Aleksandar V

Браво на Валя Ахчиева за смелостта да направи такъв репортаж и да се даде сезират НАП и полицията. Разбира се типитчно по български, малко се съмнявам за подбудите, които стоят зад репортажа, а и както се вижда, май причината наистина са корпоративни интереси. Иначе, защо да си прави труда.

Само малко ми е чудно как телевизията майка е дала зелена светлина за този репортаж.

# Скандал # Енергия # Браво
Ахчиева разкри афера с 500 т нелегален газьол. Предаването е свалено от ефир.

Ахчиева разкри афера с 500 т нелегален газьол. Предаването е свалено от ефир.

София. Афера с 500 тона газьол разкри Валя Ахчиева. Разследващата журналистка влязла в морето с катер и снимала незаконна петролна база на бизнесмена Николай Филипов.
Все още няма коментари, бъдете първи ››
Trinity .

The Washington Post съобщава, че според Edward Snowden, който в момента се намира в Русия, американската агенция за сигурнст (NSA) притежава система, наречена MYSTIC за записване на 100% от телефонните разговори в дадена държава за 1 месец.

# Скандал # Капитализъм # Технологии
Edward Snowden вади нови интересни неща за Америка

Edward Snowden вади нови интересни неща за Америка

The surveillance system is capable of recording “100 percent” of calls in at least one foreign country.
Все още няма коментари, бъдете първи ››
Aleksandar V
След големия неразрешен с години скандал с Либор, нов се появява на хоризонта, но този път е за манипулация на валутния пазар.
# Финанси # Бизнес # Скандал
Скандал за Манипулация на Валутния Пазар: За какво става въпрос ?

Скандал за Манипулация на Валутния Пазар: За какво става въпрос ?

Yet another scandal is brewing in the City of London, this time involving alleged rigging of foreign exchange rates.
3 Коментара, виж всички ››
Мария
,
До колкото си спомням резултата от разследването на Libor до никъде не доведе т.е. няма никакъв резултат. Не мисля, че някой трябва да очаква и по този проблем нещо да се случи.
Ванката
,
Май още по-интересното е, че за това британския финансов регулатор (Financial Conduct Authority - FCA) знаят още от 2006 година, ама нищо не са направили до сега, чак през 2008 са започнали да говорят...
Тия дали не правят хората на ненормални.