Medici .
Почети всички водещи фигури в България започват да говорят за оздравяване на КТБ с пари от данъкоплатеца. Дори управителя на БНБ, Иван Искров, назовава сумата - 6.5 млрд. лева. Не е много ясно за какво е необходима тази сума.
# Капитализъм # Цветан Василев # Корпоративна Търговска Банка # Криза
Кризата с КТБ продължава, оказва се, че ние (данъкоплатците) ще плащаме

България | Масово говорене за спасяване на КТБ с държавни пари (допълнена) - Капитал

Оздравяването ще струва на данъкоплатците 6.5 млрд. лв., а фалитът може да мине и без техните пари
Все още няма коментари, бъдете първи ››
Medici .

Според Капитал, директорите и висшия мениджмънт някак си са "предчувствали" задаващия се фалит. Според информацията, влогове са теглени и ипотеки за заличавани точно преди скандала.

Ако тази информация е вярна, много хора трябва да бъдат съдени.

# Скандал # Цветан Василев # Корпоративна Търговска Банка # Компании # Финанси
Според Капитал, директорите на КТБ за "предчувствали" фалита

Директорите са си скъпи - В последните дни преди затварянето на КТБ висшите й мениджъри и роднините им са изтеглили поне около 2 млн. лв.

В последните дни преди затварянето на КТБ висшите й мениджъри и роднините им са изтеглили поне около 2 млн. лв.
1 Коментара, виж всички ››
Sireneto
,
Брей, не може да бъде.
Trinity .

В последно време ВИП клиентите на КТБ започнаха да излизат наяве. Така разбрахме защо известни личности се показват по телевизията и реват за спасяването на КТБ и как всичко това било една атака срещу банката.

Най-много се чудя защо все още се коментира дали да се покриват депозитите или не. Според съществуващия закон в България, а и в целия свят, депозитите над 100 000 евро не трябва да се покриват. Защо все още това се коментира ?

# Цветан Василев # Компании # Скандал # Корпоративна Търговска Банка
ВИП клиентите на КТБ

Кои са ВИП клиентите на КТБ

Нашите източници потвърждават верността на вече публикуваните в други издания данни за депозити на депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов (над 2 млн лв), Иван Костов и неговото семейство (общо над 1 млн лева), почетният председател на ДПС Ахмед Доган (над 880 хиляди лв и кредитна карта с лимит 40 хиляди евро), депутатът от ДПС Веселин Пенев (над 1 млн. лв), бившия финансов министър Стоян Александров (също с над 1 млн лв.).
1 Коментара, виж всички ››
Сиренето
,
На Ахмет Доган не му дреме кой знае колко, ама на Вежди Рашидов и Васил Найденов очевидно не могат да го понесат. По принцип интелигентни хора с много пари не би трябвало да слагат всички спестяания на едно място :)
Medici .

От известно време ми се върти в главата кой има интерес да направи мръсно на Цветан Василев и след няколко умствени напрягания, стигнах до един мой извод - комунистите.

Единствения голям акционер в Корпоративна Търговска Банка е ВТБ (спрягана за банката на КГБ). Представителя на тази банка е Милен Велчев. На фона на детския рев от страна на Цветан Василев, тяхното мълчание изглежда прекалено странно.

Разбира се политическата сила, притежавана от Делян Пеевски, не е просто дошла от небето, а му е дадена от някой. Именно този някой е решил да не връща парите, взети от КТБ, като кредит и това желание струва на данъкоплатците към 3 млрд. лева.

Разбира се това е моето лично мнение, и е напълно възможно да съм с сгрешил, за което се извинявам.

# Политика # Комунизъм # Русия # Скандал # Корпоративна Търговска Банка # Цветан Василев # Милен Велчев
1 Коментара, виж всички ››
Ani
,
Наистина е много странно, че ВТБ и Милен Велчев, като представител в България, изобщо не взимат участие в тази драма. Все пак и те губят много пари.
Medici .

Другарят Цветан Василев вече много добре показва връзките си с руската VTB. Лозунга "Вечна Дружба" тежи много сериозно в случая.

Колкото и неприятно да е, по времето на ГЕРБ, банката на Цветан Василев се води с прекалено голяма подкрепа от правителството и енергетиката, които местят голяма част от сметките си в неговата финансова институция. В момента другарят Симеон Дянков също участва в управлението на VTB.

После нека някой да обяснява, че нашите политици по никакъв начин не са свързани и не се водят от лични финансови интереси.

# Финанси # Бизнес # Комунизъм # Корпоративна Търговска Банка # Русия # Цветан Василев # БСП
Другаря Цветан Василев се бори за Австрийската банка Hypo Alpe Adria с помоща на VTB

Ройтерс: Цветан Василев може да купи австрийска банка | Dnes.bg Новини

Група български инвеститори около предприемача Цветан Василев, подкрепена от руската банка VTB, има интерес към придобиването на бизнеса на Балканите на изпадналата в затруднение австрийска банка Hypo
4 Коментара, виж всички ››
Marta
,
Колкото и да се прави на невинен, Николай Бареков си има същия обръч от фирми и май той е куклата на конци в неговата фамилия и непознатия далечен роднина Денис Бареков.
Сиренето
,
Ново двайсе. Сега излиза, че Денис Бареков, с помощта на Игор Ким, искал да купи подразделенията от източна Европа.
До сега не го бях чувал този Денис Бареков, но излиза според думите на Николай Бареков, това е негов далечен роднина, който никога не е виждал. Информацията идва от "Клуб Z".
Не знам до колко може да се вярва на тази информация, но всичко това става прекалено объркано.
Trinity .

На всеки вече е ясно кой разклаща банковата система в България. Мотивите за това не са ми много ясни, но все пак е интересно защо. Опитите за въвеждане на хаус единствено могат да дестабилизрат бизнес средата.

Още по интересно е, как може една личност да внесе такъв смут в иначе стабилната банкова система. Дори се стига до там, че Европейската Комисия одобрява 3.3 млрд. лева като помощ на банките и валутния борд.

# Корпоративна Търговска Банка # Скандал # Делян Пеевски
Всички знаят кой разклаща банковата система

Стив Ханке: Ситуацията в КТБ е дело на вложител, който контролира медиите - Mediapool.bg

Стив Ханке: Ситуацията в КТБ е дело на вложител, който контролира медиите - Ситуацията в КТБ е предизвикана от вложител, който контролира медиите, заяви в събота американският финансист Стив...
Все още няма коментари, бъдете първи ››
Aleksandar V

Интересното е, че другите медии не споменаат много Цветан Василев и КТБ. Добре е, че Иво Прокопиев изобщо не се разбира с него, защото и без тази информация ще останем.

# Делян Пеевски # Корпоративна Търговска Банка
"Водстрой 98": Всички пътища водят към КТБ

"Водстрой 98": Всички пътища водят към КТБ

За няколко години банката изгради голяма строителна група
Все още няма коментари, бъдете първи ››
Aleksandar V
Лощото е, че докато се правят на млади ученички, никой не може да докаже нищо. Само си говорят.
# Николай Бареков # ГЕРБ # Делян Пеевски # Корпоративна Търговска Банка
Пеевски заплашва президента, ГЕРБ и "Капитал"

Пеевски заплашва президента, ГЕРБ и "Капитал"

Пеевски твърди, че "въпросните публикации, разбира се, са излезли в техните медии, изтупани са от прахта на архива им и сега ги размахват като знаме", с което оставя впечатлението, че е запознат със съдържанието на сигнала
4 Коментара, виж всички ››
Monkata
,
Те тия от Корпоративна Търговска Банка станаха като американските банки "Too Big To Fail".
Ебаси смеха, KTB e JP Morgan или Bank Of America в България. Браво на Цветан Василев.
Дако
,
В Корпоративна Търговска Банка са вложени много голяма част от държавните пари. Не се занимавайте с хората, защото ако стане нещо с нея, може да изгорим всички.