Medici .
Имигрантите са една огромна вълна от хора, които не са като нас, но по всяка вероятност реагират на бедността като нас – бягат. Само че те бягат в свят, който е решил да отвори обятията си за тях, да ги приеме, да ги напои, да им предложи подслон. Познато ли ви е подобно поведение? Срещали сте го и у нас нали – всеки път, когато се сетите за поговорката „Не е виновен този, който яде баницата, а този, който я подава“.
# Европейски Съюз # Политика # Гео Политика
3 Коментара, виж всички ››
Eva
,
В крайна сметка или турците ще ни завладеят или сирийските емигранти.
Eva
,
В крайна сметка или турците ще ни завладеят или сирийските емигранти.
Gandalf the White

Преди време започна да се говори за Евразийския Съюз и от приказки, започва да става реалност. Колкото и да се сърдят на Американците заради проблемите, които създават в Украйна, Русия следва техния модел (както и Европейския) и създава тяхна икономическа зона.

Хората, обичащи консипративните теории, в момента биха казали, че това е поредната стъпка към "Новия Световен Ред" и "Общото Световно Правителство" и май се оказва, че няма да са далеч от истината.

# Капитализъм # Русия # Гео Политика # Европейски Съюз
Евразийския Съюз започва да става все по-реален

Валутата на Евразийския съюз ще се казва „алтън

Президентите на първите бъдещи членки на Евразийския икономически съюз Казахстан, Русия и Беларус - Нурсултан Назърбаев, Владимир Путин и Александър Лукашенко (от ляво надясно)
1 Коментара, виж всички ››
Мето
,
След като това се случва, това би трябвало да означава, че по същия модел (този на Европейския Съюз, Северно Американския Съюз и Евразийския Съюз) Китай, Южна Америка и Африка са следващите. Това може да не се случи скоро, но тези неща стават бавно.
Gandalf the White

Русия вече напада финансово Украйна, след като съобщи, че дължимата сума вече е над 11.4 милиарда долара. Причината за колосалната сума, натрупана за много кратко време, е че използваната газ от Украйна, вече не е евтина, а на пазарна цена.

По този начин Русия, играе ролята на Междунардония Валутен Фонд. Тази игра е типична за него и сме я виждали многократно (Иран, Ирак, Аржентина, дори и България).

Ако всичко върви както трябва, обещания от Европейският Съюз и Америка заем, ще трябва да отидиде директно в Русия. Тук вече стана интересно.

# Русия # Криза # Европейски Съюз # Капитализъм # Гео Политика
3 Коментара, виж всички ››
Гоо
,
Руснаците са вдигнали с 81% цената на газта. Направо ги тръшкат. Украйна нека да си реве, че това е икономическа война, ама няма къде да ходи.
Сиренето
,
Все си мисля, че накрая Америка и Европа ще клекнат и ще оставят Украйна на мира. Така или иначе, Украйна вече се прецака, поне те да не се прецакат, щото до колкото разбирам Русия може да прецаква.
Gandalf the White

Очаквано, вече градовете с най-много жители (спред доклад на Обединените Нации) са Токио, Делхи и Сао Пауло. Интересното е, че Ню Йорк е на шесто място, последван от Шанхай. Очаквах град от Китай да е по-нагоре в класацията.

Доклада още показва, че неуравновесния фокус върху чисто финансовото благоденствие е довел до нарстващо неравенство между бедни и богати, което е генерирало сериозни изкривявания от гледната точка на функционирането на града и околната среда.

# Интересно # Гео Политика # Капитализъм
Карта с най-големите градове в света

Here Are The World's 21 Mega-Regions

A map showing the largest cities in the world.
3 Коментара, виж всички ››
Джо
,
Те май в Китай хората дори живеят в мазетата на големите блокове.
monica
,
До колкото знам Делхи е голяма драмата с хигиената. То май в цяла Индия е така.
Medici .

Цялата тази история с Украйна се отрязява много отрицателно на хората. Май накрая ще се окаже, че всичко си е било свързано с желанието на НАТО и по-скоро на Америка да се намъкне по-близо до Русия или по-сериозно казано да завладява нови територии.

По социалните мрежи всички симпатизират на Украинските протести само защото са хората са свикнали да симпатизират на протести. Но никой не се замисля защо има такива протести и дали реално положението в Украйна е толкова зле за обикновенния човек.

Щом Америка са решили в точно този момент да арестуват Украйнско-Руски бизнесмен, май ще излезе, че украийнските бизнесмени с руски възгледи ще трябва да се сменят с други бизнесмени, които имат американски и европейски възгледи.

След всичките тези неща никой не може да ме накара да повярвам, че всичко е заради обикновенния човек. Все едно в Ирак намериха уръжие ?!?!

# Пропагандна # Гео Политика # Капитализъм # Мисли # Европейски Съюз # Русия
Америка почва да натиска руснаците за да се махнат от Украйна. Студентата война не е свършила.

Америка почва да натиска руснаците за да се махнат от Украйна. Студентата война не е свършила.

Изборът пред Фирташ и подобните му е дали да останат лоялни на Кремъл в затвора или да разкрият незаконните схеми в сделка с разследващите
3 Коментара, виж всички ››
Joana
,
Не виждате ли колко хора пострадаха по време на протестите. В 21 век не може да се живее по-този начин, не може да се случват такива неща.
Гогооо
,
Русия винаги е имала криминални структури, не мисля, че някой може да ги промени. В америка тези структури са се превърнали в Корпорации. Това им е единствения проблем на Руснаците, че още не са легализирали напълно целия си бизнес и корпоративна америка вижда в това начин да им го вземе.
Trinity .
Интересно е кога ще спре музиката да свири.
# Инвестиции # Гео Политика # Финанси
Световният дълг надхвърли $100 трлн.

Световният дълг надхвърли $100 трлн.

По данни на Банката за международни разплащания общият обем на дълговете в света е надвишил 100 трлн. долара, информира
1 Коментара, виж всички ››
Machester
,
Много, ама много е интересно до кога Федералния резерв ще може да печата пари.
Aleksandar V

Европейският съюз е факт, Северно-Американския съюз е факт (въпреки, че не се говори за него), а сега се прави и нещо подобно на СССР.

Няма начин накрая всичко да стане едно - Световен Съюз.

# Гео Политика # Русия
Путин: Новият съюз е готов

Путин: Новият съюз е готов

Москва. Руският президент Владимир Путин заяви във вторник, че всичко е готово за старта на икономическия съюз с Беларус и Казахстан през 2015. Русия се надява да убеди и Украйна да се присъедини към съюза, предаде AFP.
Все още няма коментари, бъдете първи ››