Trinity .

Безкрайните диети

Безкрайните диети
Безкрайни диети. Часове наред глад. Минутки утешения и надежди пред кантара, докато действителността отново не ви връхлети и не ви каже онова, което ви е казала вчера: Не става! Ти отново си дебела! Не ти се получи и днес…Докога така и нужно ли и е изобщо да се подлагаме на цялото това мъчение….
# Здраве # Драма

Безкрайни диети. Часове наред глад. Минутки утешения и надежди пред кантара, докато действителността отново не ви връхлети и не ви каже онова, което ви е казала вчера: Не става! Ти отново си дебела! Не ти се получи и днес…Докога така и нужно ли и е изобщо да се подлагаме на цялото това мъчение, на затворения кръг, наречен „холивудска диета“, „диетата на Ваня Червенкова“, „диетата на еди-кой си“, защото те имената й са различни, но тя си остава същата – тази изтормозена диета, от която само получавате запек, мъка пред щанда с вкусотии и все същите усилия да закопчаете онези дънки, с които сте били, когато за първи път сте се срещнали с половинката.

Безкрайните диети са нещо, което ние ще посмеем да отречем! Да, точно така – отричаме ги с гордо вдигната глава, леко отвиснали меса, не до там перфектната фигура, доста по-големи бедра от тези на орязаната от скалпела и от фотошопа Мис плеймейт – еди-коя си година, щото годината няма значение, тенденцията е все една и съща: бъдете слаби момичета, не яжте, бъдете красиви, грозно анорексични, докато не умрете, вървейки за среща с поредния скапаняк, който ще се чуди дали да ви води на вечеря или не, я по-добре директно вкъщи, та вие така или иначе не се храните! На пук на вечната женска на суета. На пук на мотото, че тя, красотата изисквала жертви. На пук на всички социални привички, които обществото ежедневно ни кара да приемаме за дадености в своя живот. На пук на всичко, казваме край на безкрайните диети! Знаете ли защо? О, почакайте! Та ние си имаме оправдание, обяснение – заявяваме, че сме против безкрайните диети чисто и просто, защото те не работят! Точно така – вашите схеми за премахване на въглехидратите от менюто, за минаване на варени картофи от 20 дена докато светът свърши и картофи не останат. Тези неща не работят. Това, което работи са точно три фактори за успешната, а не безкрайна диета. И всъщност, не, преди да ви кажем, кое за нас наистина работи, да уточним, ние сме против диетите изобщо, ние сме за здравословния режим. И той е първото нещо, което работи – храната, онази истинската, нея яжте и няма да сте нито 100, нито дори 70 килограма. И друго – посетете го тоя фитнес поне веднъж, без да си правите селфита, а за да потренирате! И спрете да се самосъжалявате! Всичко идва от негативната нагласа…Докато не започнете да се обичате и уважаване, за вас диетите няма да имат край наистина!

Вашият Коментар
Име :
Поща :
Сайт :
0 Коментара