Aleksandar V

Икономическият колапс, който ни причиняват централните банки ежедневно

Икономическият колапс, който ни причиняват централните банки ежедневно
Както всяка друга създадена и поддържана от държавата институция, Централната банка в една държава се подразбира като работеща за благото на народа и на бизнеса структура. Казано накратко, смята се, че Централната банка е тук – включително и в България – за да ни помага, за да стабилизира финансовата ни система. Но истината е друга.
# Капитализъм # Интересно # Финанси

Както всяка друга създадена и поддържана от държавата институция, Централната банка в една държава се подразбира като работеща за благото на народа и на бизнеса структура. Казано накратко, смята се, че Централната банка е тук – включително и в България – за да ни помага, за да стабилизира финансовата ни система. Но истината е друга. Всъщност, Централната банка не прави нищо друго освен да ни вреди. Всъщност, Централната банка на всяка една страна я води ежедневно към икономически колапс, а с това поставя под сериозна заплаха и опасност големите и малки корпорации, кара хората да обедняват, без дори да усещат как се случва целият този процес. Искате ли да разберете? Защото ако се имате за здравомислесщи и здраво стъпили на краката граждани, вие трябва да го знаете – как Централната банка ви лъже, ежедневно.

Да започнем от там, че Централната банка на всяка страна сама определя основният лихвен процент. Логиката е той да бъде правопропорционален на възможността на даден потребител да потребява, т.е. да има средства, да може да купува. Тази възможност обаче означава, че хората имат по-малко спестявания в банките си, защото в момента те са в тях и те купуват. Но Централната банка обръща посоката на този ход и прави целия свободен икономически пазар да върви с надолу главата. Ето как става това. Централната банка изкуствено намалява лихвения процент, с което създава повече предпоставки за даване на кредити. Следователно, повече хора взимат такива кредити, защото те мислят, че могат да ги върнат, тъй като лихвата е ниска, следователно условията са по-добри. Но кредитът не може да бъде върнат, когато на хората не им се плаща, т.е. когато други хора, тези, стоящи над тях, нямат налични пари – да потребяват, да купуват и да инвестират – защото те са там, в Централната банка! Така се случва, че се появяват все повече бизнес структури, защото за тях са отпуснати кредити, но тези кредити не могат да се покрият, те не могат да се реализират, защото хората реално няма с какво да ги възстановят.

Бумът на кредитите продължава да расте. А най-странното е, че и лихвеният процент продължава да пада надолу...Наистина ли от Централната банка си мислят, че сме толкова глупави? Е, поне така се държим на „свободния икономически пазар“, който са ни предоставили!

Вашият Коментар
Име :
Поща :
Сайт :
0 Коментара