Aleksandar V

Агресията сред хората – кой я насади у нас и можем ли да я спрем?

Агресията сред хората – кой я насади у нас и можем ли да я спрем?
На какво се дължи агресията сред хората? Можем ли да търсим корените й в по-лошия ни стандарт на живот, защото ако да, то тогава как да оправдаем масовите убийства и престрелки, боища и нападения в развити държави като САЩ, Франция, Англия и скандинавските държави.
# Здраве

Преди няколко дни ученик от Видин, на 16 години простреля свой съученик на 15 години. Вторият е с опасност за живота. На 3 март Националният празник на България бе почти провален поради пошли освирквания на политици по време на честването в Бузлуджа. Баща уби доведената си дъщеря преди няколко години, а през февруари месец тази година поиска от Европейския съд по правата на човека да разгледа делото му във връзка с исканията му за по-нормален живот в затвора. Двама „биячи“ без лиценз за телохранители най-нагло пребиха шофьор и неговата спътница, оказала се наша родна лекоатлетка, насред магистралата. Двама подрастващи пребиват Пламен, а малко по-късно съдът решава да ги оправдае, защото смъртта на Пламен, видиш ли се оказва следствие на негов здравословен сериозен проблем, свързан със сърцето. Да продължаваме ли още с примери за агресията сред хората у нас? Няма смисъл. Всеки ден новините са изпълнение с подобни случаи. Всеки ден, медиите гърмят от подобни заглавия. Всеки ден, ставаме свидетели на улицата на тази агресия. Агресия, която се вселила във всеки един от нас, защото днес, дори да си добър, не можеш да останеш имунизиран от нея. Когато хората наоколо са лоши, трудно е да останеш добър, нали?

На какво се дължи агресията сред хората? Можем ли да търсим корените й в по-лошия ни стандарт на живот, защото ако да, то тогава как да оправдаем масовите убийства и престрелки, боища и нападения в развити държави като САЩ, Франция, Англия и скандинавските държави. А може би тази агресия идва от някакви вътрешни, присъщи за природата на човека гени, които досега не са били отключени? Кой ги отключи и може ли да се справим с тях, да ги потиснем…? Има ли психолог на този свят, който реално може да ни даде научно обяснение на случващото се около нас или трябва да притаим дъх, да се сгушим изплашени у дома и да се пазим кой както може, сами. Да не би именно тя, самотата да ни прави толкова агресивни, толкова чужди един от друг…Тя ни направи като животните, които поне убиват, за да се нахранят. А ние днес, храним единственото си собствено его, когато проявяваме агресия. Ние сме сами и сме егоисти. Ние сме агресори, които се самоунищожаваме, защото сме започнали да се ненавиждаме, че трябва да страдаме самотни, всеки със своята мъка, всеки със своята агресия…

Вашият Коментар
Име :
Поща :
Сайт :
1 Коментара
Iva
,
Няма спиране, хората са изнервени