Trinity .

Какъв лаптоп да купим за студент?

Какъв лаптоп да купим за студент?
Ако имате студент или самият вие сте студент, то със сигурност ви е необходим лаптоп. Разберете какъв лаптоп ви трябва за да ви върши идеална работа.
# Програмиране # Технологии

Родителите на студентите много добре знаят, че трябва внимателно да се слушат лекциите и да се записва, ако не всичко, то по-важните неща. Тъй като тяхното поколение не е толкова добре запознато с преносимите компютри, то може би пропускат много добра възможност за децата си.

Как може един лаптоп да бъде в помощ на студент?

Това е въпрос с много отговори, които произлизат от възмоностите на преносимите компютри.

  1. Независимо от специалността на студента, винаги ще е необходимо да напише реферат, есе или доклад. Обикновенно преподавателите в университетите изискват тези матеряли да са принтирани на хартиен носител, защото се четат много по-лесно от ръкописните страници.
  2. Понякога студентите се събират заедно да учат. Много по-лесно е да се носи лаптоп, отколкото папка с листа, които всеки момент може да се залеят със странна течност или изгубят.
  3. Вече е нормално студентите да ходят с преносимите си компютри на лекции. Там те могат да записват всичко, което се преподава. С малко повече инвестиции в микрофон и камера, студента може да запише лекцията. Записаната лекция е много по-достоверен източник на знания отколкото ръчно написаните листа, които може да съдържат дори грешна информация (допусната в бързината).
  4. Има специалности, при които компютъра и използването на специализиран софтуер е абсолютно задължително.
  5. Наличито и масовото използване на софтуер и интернет сайтове като skype и facebook, правят задължителен достъпа до интернет и използването на лаптоп.

До тук видяхме причните, поради които съвременния студент трябва да има лаптоп. Следва другия важен върпос:

Какъв лаптоп да се купи?

Нека да прегледаме общия случай, при който студента не използва специализиран софтуер. Това означава, че лаптопа трябва да покрива изискванията за работа със Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, възможност за камера и микрофон, слушане на музика и гледане на филми. По голямата част от лаптопите на пазара покриват тези изсиквания и цената не е много висока.

Повечето лаптопи имат 15 инчови екрани (диагонала на дисплея в инчове). Това е нормален дисплей, който прави лаптопа лесно преносим и в същото време предлага добра картина. Лаптопите с по-малки размери се носят много по-лесно, но шрфита трудно се разчита и производителността им е по-ниска.

За адекватна производителност и скорост, препоръчителната миниамална памет (RAM) за студентски лаптоп е 2GB. Това е достатъчно за работата на гореспоменатият софтуер (word, excel, powerpoint).

Твърдия диск на лаптопа трябва да е малко по-голям, защото студента може да съхранява голям брой файлове, особенно ако записва на видео лекциите. Затова лаптоп с 250GB твърд диск ще свърши добра работа.

Вашият Коментар
Име :
Поща :
Сайт :
0 Коментара