Trinity .

Самотата нещастие ли е или личен избор?

Можем ли да кажем дали самотата е нещастие? От тези гледна точка коя жена не би искала да е сама? И много жени, отдадени на кариерата са предпочели тази самота, която по-скоро може да се нарече свобода.
# Мъдрост # Мисли

Сигурно всеки от вас има в своето обкръжение по някоя дама, която по някаква причина не е обвързана или омъжена, а вече минава тридесетте. И започвате дружно да й съчувствате как милата няма с кого една дума да си каже. А в същото време тя изглежда добре – красива, щастлива и задоволена, нещо за, което много обвързани жени биха издрапали земята. С две думи изобщо не изглежда нещастна. Може би само на женското съсловие от компанията му се иска така.

В този ред на мисли можем ли да кажем дали самотата е нещастие? Дали понеже сме свикнали да гледаме сълзливи филми, в които героините се надпреварват да давят депресия, самота и сексуална неудовлетвореност в сълзи и често алкохол, в нашето, човешко подсъзнание се е загнездила мисълта, че няма нищо по-щастливо от това да споделяме живота си с някого? Много често обаче това споделяне е истински ад и ужас. Особено когато някой не отговори на очакванията ни. Навсякъде мръсни дрехи, купища чинии в мивката и разбира се, той възлюбленият, изтегнат на дивана в любимата си поза “почеши ме по топките”. Това едва ли може да се нарече семейна идилия.

От тези гледна точка коя жена не би искала да е сама? И много жени, отдадени на кариерата са предпочели тази самота, която по-скоро може да се нарече свобода. Да няма с кого да се съобразяваш, да не се притесняваш дали той няма да се разсърди, ако закъснееш или си отишла на парти вместо да се прибереш след работа, това си е истинска свобода, все неща, които правиш за себе си. Вместо да се притесняваш дали детето няма да се разболее и да даваш луди пари за лекарства, може да ги похарчиш за някоя глезотийка в МОЛ-а. Или за козметик. Или за фризьор. И каквото и да е друго. Друг е въпроса, че след време на всеки му се иска даже да се скара с някой, но това е друг въпрос. Ето защо не бързайте да осъждате поредната свободна дама, с която сте се запознали или която дори е част от вашето близко обкръжение, има голяма вероятност именно тя така да е избрала и да не иска да променя нещата. А и човек, колкото повече остарява, толкова по-малко е склонен да се променя и да се съобразява с някой. Или, който се е оженил, оженил – останалите ще си живеят.

Вашият Коментар
Име :
Поща :
Сайт :
0 Коментара