Medici .

Шведската компания Електролукс купува за 33 млрд. долара подразделението за бяла техника на Дженеръл Електрик

Шведската компания Електролукс купува за 33 млрд. долара подразделението за бяла техника на Дженеръл Електрик
Електролукс (Electrolux AB) се е съгласила да купи подразделението на Дженерал Електрик (General Electric) за 33 млрд. долара, което ще постави шедската компания на равно със лидера в индустрията Уърпул (Whirlpool) на американския пазар.
# Дженерал Електрик (GE) # Бизнес # Компании

Електролукс (Electrolux AB) се е съгласила да купи подразделението на Дженерал Електрик (General Electric) за 33 млрд. долара, което ще постави шведската компания на равно със лидера в индустрията Уърпул (Whirlpool) на американския пазар.

Най-голямата покупка на Електролукс обединява брандове като Hotpoint, Frigidaire и Zanussi и създава компания с годишни приходи от 22.5 млрд. долара.

За Дженеръл Електрик, сделката помага да посрещне по-важните разходи за доходоностните отрасли като авиация и енергетика.

Придобиването на Електролукс, се случва само два месеца след като Уърпул увеличи присъствието си на пазара, чрез закопуването на контролен пакет от акции от италиянската Индезит (Indesit Co) за 758 млн. долара. Уърпул и Индезит имат годишни приходи от 22.3 млрд. долара.

Вашият Коментар
Име :
Поща :
Сайт :
0 Коментара