Trinity .

Какъв лаптоп да си избера? 64 битов или 32 битов.

Какъв лаптоп да си избера? 64 битов или 32 битов.
Чудите си дали си купите 64 битов лаптоп или 32 битов лаптоп. Всеки от тях си има предимства и недостатъци. За да улесните избора си за покупката прочете статията.
# Технологии

Хардуерните компоненти постоянно поевтиняват и 64 битовите компютърни системи започват да стават все по-достъпни. За потребителския пазар, 32 битовите лаптопи са по-разпространени, но 64 битовия лаптоп може да бъде по-логичен избор за някои потребители.

64 битовия лаптоп

64 битовите компютри са проектирани да бъдат мощно средство, което използва повече памет от 32 битовите компютри. Затова на 64 битов лаптоп може да стартирате едновременно повече програми от колкото на 32 битов.

64 битовите лаптопи могат да изпълняват повече задачи от 32 битовите, което увеличава многократно производителността. Времето е често фактор при лаптопите заради капацитета на батерията и интернет връзката.

32 битовия лаптоп

32 битовия лаптоп съществува още от времето на Windows 95. За тях има много операционни системи и устройства. Също така по-голяма част от съществуващия софтуер е 32 битов.

32 битовите лаптопи са по-евтини от 64 битовите наследници. Ако цената е от значение, то 32 битов лаптоп е по-логичния избор.

Кога 64 битовия лаптоп може да не е подходящ

Понеже 64 битовите системи са на пазара от кратко време, много неща (достъпни за 32 битовите лаптопи) не са разработени за 64 битовите системи.

Например, не всички периферни устройства (скенери, принтери и хардискове) имат драйвери, които са съвместими с 64 битова система. И по-специфично, 64 битовата версия на Windows Vista не разпознава драйвери, които не са специално създадени за 64 битова машина.

Кога 32 битов лаптоп може да не е подходящ

Ако имате много приложения, които трябва да се изпълняват по едно и също време (например няколко excel таблици, мяколко интернет броузера и word) то 32 битовата система не може да се справи много добре с това.

64 битовите компютри могат да използват повече памет (при това по по-добър начин) от 32 битовите системи. Ако имате повече от 4 гигабайта RAM памет (или програмите, които използвате изискват много повече), то 64 битов компютър ще ви бъде много по-полезен.

Кой лаптоп е най-добър за вас.

64-битова система е по-стабилна и по-способна да се справи с множество задачи едновременно. Въпреки това, 32-битовия компютър ще бъде добър избор, ако цената е проблем, или ако искате да имате по-голямо разнообразие в софтуера който искате да използвате.

Вашият Коментар
Име :
Поща :
Сайт :
0 Коментара