Gandalf the White

Майер Ротшилд и петте сина

Майер Ротшилд и петте сина

Модерната финансова система, актуализирано копие на Вавилонската монетарна система на данъци и създаване на пари, е зародена във Франкфурт на Майн, провинция Хесен. Майер Амшел Бауер (по-късно Ротшилд) открил, че въпреки добрата доходност от кредити към фермери и малкия бизнес, истинската печалба идва от заеми към правителства.

# Финанси # Бизнес # Капитализъм

В изданието си от 19 декември 1983 година, списание Forbes отбелязва, че "Половината от десетте най-големи баки в Германия са разположени във Франкфурт".

Модерната финансова система, актуализирано копие на Вавилонската монетарна система на данъци и създаване на пари, е зародена във Франкфурт на Майн, провинция Хесен. Майер Амшел Бауер (по-късно Ротшилд) открил, че въпреки добрата доходност от кредити към фермери и малкия бизнес, истинската печалба идва от заеми към правителства. Майер Амшел е роден през 1743 във Франкфурт и е женен за Гута Шнапер. Той работи три години в Хановер в банката Oppenheim. През този период, по случайност е обслужвал барон Фон Есторф. Фон Есторф е главен съветник на Ландгрейв Фридрих II от Хесен, най-богатия човек в Европа. Фридрих притежавал 100 милиона флоринти, повечето наследени от баща му, Вилхелм Осми, брат на краля на Швейцария. Барон Фон Есторф уведомил Ландгрейв за способността на Майер да увеличава парите чрез инвестиции. Ландгрейв незабавно изпратил хора да го повикат при него.

По това време крал Джордж III се опитва да потуши въстание в Америка. Неговите войски са водели много тежка битка с Американците. Майер уредил крал Джордж да наеме 16 800 здрави млади Хесенски войници от Ландгрейв, което довело до значително увеличение на състоянето му. Тези изгодни отношения са прекратени от внезапната смърт на Ландгрейв през 1785 (на 25 години). Въпреки това Майер успял да постигне абсолютно влияние върху неговия наследник, Вилхелм I, който бил роден през 1743. Това е било много благоприятна промяна за Майер, защото Ландгрейв бил много труден и изискващ човек.

Майер поставя голям червен щит над врата си и приема името Ротшилд. След смъртта му през 1812, той оставя 1 милиард франка за петте си сина. Най-големия, Анселм, отговаря за банката във Франкфурт. Той нямал деца и банката била затворена на по-късен етап. Вторият син Соломон, е изпратен във Виена, където той скоро поема банковия монопол, който до тогава е бил притежание на пет еврейски семейства. Третия син Натан открива клон в Лондон, след като прави печалби от сделки в Манчестър с багрила и текстил, които го направили много мразен. Четвъртия син, Карл, отишъл в Неапол, а най-младият син Джеймс, основава във Франция клон на Ротшилд.

Това стратегическо разположение на петте сина, позволява започване на много доходоносни дейности в държавните финанси. Първото правило на успеха при отпускането на държавни заеми се състои в "създаване на търсенето", т.е. като участват в създаването на финансова паника, депресии, глад, войни и революции. Успеха на Родшилд лежи в желанието да се направи това, което трябва. Както Редерий Мортън пише в предговора към "The Rothschilds":

>

"През последните сто и петдесет години, историята на Камарата на Ротшилд е с невероятна степен зад кулисите история на Западна Европа ... Заради успеха им при даването на заеми на физически лица, но не за народа, те извлекат огромни печалби ... Някой веднъж каза, че богатството на Ротшилд се състои от фалита на народите ".

Вашият Коментар
Име :
Поща :
Сайт :
0 Коментара