Gandalf the White

Няколко съвета за как да заспите по-лесно

Много е лошо, когато не можем да заспим. На други ден се чувстваме изморени и непълноценни. Недостатъчния сън намалява концентрация драстично. Ето някои неща, които можем да направим.

# Мъдрост

Много е лошо, когато не можем да заспим. На други ден се чувстваме изморени и непълноценни. Недостатъчния сън намалява концентрация драстично. Ето някои неща, които можем да направим:

Отивайте в леглото, само когато ви се спи.

Това намалява времето, през което сте будни в леглото.

Ако не заспите за 20 минути, тряба да станете и да правите нещо отегчително докато Ви се доспи.

Може да седнете тихо в леглото на тъмно и да четете гаранцията на халдилника. Не трябва да има силна светлина. Светлината дава сигнали на мозъка, че е време да се събудите.

Не дрямвайте.

Това ще Ви направи изморени, когато стане време за лягане. Ако не можете без дрямка през деня, правете го по-малко от един час, преди 3 часа.

Ставайте и лягайте по едно и също време.

Това тябва да правите дори и през уикенда. От това ще се почувствате по-добре.

Въздържайте се от физически упражнения поне 4 часа преди сън

Редовните физически упражнения помага да спите добре, но времето за упражнения е много важно. Трябва да ги правите сутрин или в рано следобед.

Измислете си ритуали за спане

Трябва да дадете на вашето тяло знак, че е време да се спи. Слушайте релаксираща музика, прочетете нещо за 15 минути, изпийте един чай и т.н.

Използвайте само легото за спане

Докато сте в леглото избягвайте да гледате телевизия, работите или да четете. Когато сте в леглото вашето тяло трябва да знае, че е време за сън. Сексът е единственото изключение :).

Стойте надалче от кофеина, никотина и алкохола поне 4-6 часа преди да си легнете.

Кафеина и никотина са стимуланти, котио пречат на способността Ви да заспите. Алкохолът може да Ви помогне в началото, понеже забавя мозъчната дейност, но ще имате разпокъсан сън.

Яжте малко преди да легнете.

Празният стомах пречи на заспиването, но ако ядете много, също може да попречи. Млечните продукти и пуйката съдържат триптофан, което действа като ествествено приспивателно. Ето защо топла чаша мляко понякога е препорачителна.

Вашият Коментар
Име :
Поща :
Сайт :
0 Коментара