Trinity .

Уеб Хостинг - Какво е уеб хостинг

Уеб Хостинга представлява по себе си интернет услуга която предоставя на хората или организациите да излагат своят сайт на показ в глобалната мрежа (Интернет).

# Технологии

Уеб Хостинга представлява по себе си интернет услуга която предоставя на хората или организациите да излагат своят сайт на показ в глобалната мрежа (Интернет).

В истинската си част уеб хостинга е услуга която представлява отдаването на място от сървър който е свързан към мрежата.На това място клиентите слагат своята страница. Най-често тези сървари са мощни машини поставени с специални съоражения наречени –Дейта Центрове. (DataCenters) .Най-лесно обяснено клиентите си качват файловете на сървара или чрез клиент наречен FTP клиент или чрез контролният панел на хостинг компанията.

Различните хостинг компании предлагат различни услуги спрямо нуждите на клиентите.

Най-важните неща, и нещата които всяка уеб хоситнг окмпания се стреми да предустави това са – Дисковото пространство и трафикът за един акаунт.

В ранното начало когато този бизнес започна тепърва да се появява на пазара , дисковото пространство което предлагаха фирмите беше от 10мб до 100-200 мб . Днес в ерата на информационните технологии това би било напълно недостатъчно за един по голям видео сайт или примерно система за запознанства.

В днешно време се предлагат Пространство от 5 до 500 Гб .Както и неограничен трафик .

Другото нещо което дели уеб хостингът това е уеб хостингът базиран на Linux операционна система и Windows хостингът . Единият (Windows) e малко по скъп и по рядко използван от другият поради следните причини – Linux както всички знаем е операционна система с отворен код , което значи че не е платен . Докъто всеки сървър на Windows примерно с операционна система Windows Server 2008 или по стара , изисква лиценз(който не е никак евтин).Също така и всички програми които вървят към сървъра са платени .Повечето потребители използват Windows хостинг когато искат да използват сайтове с Server Side изпълнение като ASP.NET(Active Server Pages) . .

Докъто на Linux сървърите такива приложения не вървят(в случай че не сме инсталирали някои add-on към HTTP сървара).

\r\n

Linux работи много добре с php,apache и mysql.

Сега ще ви представя няколко хостинг провайдери който от мойо лично наблюдение са много качествени за съпровождащата ги безплатна услуга.

Вашият Коментар
Име :
Поща :
Сайт :
0 Коментара