Trinity .

Denial-of-Service Attack

Отказ на услуга (DoS) атака спира достъпа на потребителите до даден компютър или уебсайт.

# Технологии

Отказ на услуга (DoS) атака спира достъпа на потребителите до даден компютър или уебсайт.

При DoS атака, хакерите претоварват сървъра или изключват главния компютър, така че легитимни потребители вече да не могат да ги ползват. Характерна DoS атака се цели в уеб сървъри и има за цел да направи уеб сайтове недостъпни. Няма откраднати или компрометирани данни, но прекъсването на услугата може да струва скъпо за фирмата.

Най-честият тип на DoS атака включва изпращането на повече трафик до машината, отколкото тя може да се справи. Елементарен метод включва изпращане на данни в голям размер пакети или изпращане на електронна поща с имена на прикачени файлове, които са по-дълги от разрешените за пощата.

Нападението се възползва от начина, по който е установена комуникацията за сесиятa, когато потребителят се свързва с компютъра за първи път. Ако хакерът изпраща много и бързо заявки за връзка, фалшивите искания се натрупват в буфера за известно време. Тогава исканията на истинските потребители не могат да бъдат преработени, така че те не могат да свържат се с компютъра.

Друг метод е да изпрати "IP пинг" съобщение (съобщение, изискващо отговор от други компютри), което изглежда идва от компютъра на жертвата. Съобщението отива към голям брой компютри, като всички се опитват да отговорят. Жертвата е препълнена с отговори и компютъра вече не може да обработват истинския трафик.

Разпределена DoS атака използва множество компютри, за да започне атаката. Обикновено хакерите използват вируси или троянски коне, за да отворят "задната врата" на компютрите на жертвите и да вземат контрол над тях. Тези "зомби" компютри могат да бъдат използвани за започване на координирана DoS атака.

Вашият Коментар
Име :
Поща :
Сайт :
0 Коментара