Trinity .

Пренасочване на портове на вашият БТК ADSL модем

Вижте как да пренасочите портовете на вашият БТК ADSL модем. Разберете паролата на модема, за да ви е по-лесно да го управлявате.

# Технологии

В днешно време всеки обича да играе игри да тегли филми и т.н.

По подразбиране устройството на БТК е нагласено да работи като рутер, тоест да дели 2 мрежи също така то е и крайната точка за достъп от Интернет към вас. Именно това пречи вашият домашен компютър да бъде видим отвън. Това пречи ако искате да направите отдалечен достъп от Интернет към вашият личен компютър или да играете игри online или с приятели по мрежата. Именно за това ще ви покажа как да настроите вашият БТК ADSL модем да прави това.

Когато пуснете вашият модем IP адреса по подразбиране е: 192.168.1.1 .

За това отворете някой браузър, например Internet Explorer и напишете следното в лентата за адреси : http://192.168.1.1 .

Ще ви се отвори ето това :

За да влезете името и паролата по подразбиране са :

User Name : root
Password : GSrootaccess

User Name : root
Password : MT882rootacess

User name : root
Password : rootWLaccess

След като влезете в модема отидете на Advanced:

После на NAT :

Ще дадем пример за порт 80 (уеб сървър). Давате отметката на Customized Service и пишете:

  • Customize Service - Web.
  • На протокол давате на TCP /UDP.
  • External – 80.
  • Internal – 80.
  • Internal Server IP address - IP-то на компютъра до който искате да имате достъп от вън. По подразбиране компютърът Ви има IP 192.168.1.2.

За да запишете настройките е необходимо да натиснете бутона Apply. За да влязат в сила настройките е необходимо да рестартирате рутера от бялото копче.

Няколко бележки:

Има и по лесен начин, при който не ви трябва да знаете паролата за ADSL модема. Влизате през http://my.contact.bg/ със потребителското име и паролата, които са ви написани в договора за ADSL-а. Отивате на "Моята мрежа" -> "NAPT Настройки" и си правите гореспоменатите настройки.

Както Знаем БТК имат няколко вида модеми.За всеки модел Потребителското име и парола е различно затова не са Ви съвпаднали.Ето още 2 варианта които може да са от полза: user: root pass: ZTEroot831access username: ADSL password: expert03 А относно порта за CS - 27015

Паролите са написани за съответните рутери: User Name : root Password : GSrootaccess <- работи за ZTE 831 User Name : root Password : MT882rootacess <- Huawei SmartAX MT882 User name : root Password : rootWLaccess <- ZTE 531B (Wi-Fi)

znachi parolite za Pirelli A124G i za COMTREND CT-5374 mai takav beshe sa Username:root Password:warmWLspot

Вашият Коментар
Име :
Поща :
Сайт :
0 Коментара