Medici .

Пет начина за използване на (екологични) данни за да се правят пари

Пет начина за използване на (екологични) данни за да се правят пари

Показването на данни на хората променя тяхното поведение. Данните правят хората по-умни и ги вдъхновяват да правят малки промени, за да спестят пари и енергия. Можете да ползвате този мощен инструмент в бизнеса, не само за да се намалят разходите, но и за увеличение на нововъведенията и приходите.

# Инвестиции # Бизнес

Показването на данни на хората променя тяхното поведение. Данните правят хората по-умни и ги вдъхновяват да правят малки промени, за да спестят пари и енергия. Можете да ползвате този мощен инструмент в бизнеса, не само за да се намалят разходите, но и за увеличение на нововъведенията и приходите.

Този феномен може да се нарече "Prius ефект" ( Toyota Prius ), отнасящ се до това как хората действат, когато видят в реално време данните за горивото по време на шофиране на популярния хибрид на Тойота. Както е описано, ефектът Prius "може да промени шофирането по изумителен начин, като прави водачите по съзнателни за техните навици на шофиране, след като ги приспособява, да се конкурират за по-добър пробег." По същия начин, ако данните са по-достъпни за мениджърите, те могат да ги използват за създаване на реална стойност. Както казват те (мениджърите), не може да управлява това, което не се измерва. Удивително колко често се използва тази фраза - и колко често хората имат нужда да я чуят.

Ето за какво може да използвате екологичните данни в бизнеса:

  1. Спестяване на пари - на много пари. Вече сме виждали, че ако дадете на хората оперативна информация за използването на ресурсите, те се вдъхновят за намирането на начини за намаляване на разходите.
  2. Подобряване на вътрешната конкуренция. Споделете данните Ви широко и прозрачно във компанията и ще видите колко хора обичат да печелят. Когато PepsiCo Chicago е стартирала съзстезание за намаляване на използваната енергия етаж-по-етаж, резултатите са били удивителни. В един тримесечен период, разхода на електроенергия спада с 17% (и използването на хартия с 22%). Потреблението на енергия на печелившия етаж пада с 31%. Редица компании мислят, че е по-добре да се пропуснат някои финансови цели, отколкото техните екологични или енергийни цели - просто твърде неудобно да бъдат в долната част на списъка.
  3. Отговаряне на тръдни въпроси от клиентите. Wal-Mart, заедно с много други компании, трябва да отговарят на все повече трудни върпоси за екологичните и социални последици от дейността си. Тези, които могат да съберат своите данни и да разкажат историята си по най-добрия начин, ще получат най-голямо пространство в ум на клиентите си.
  4. Приоритизиране инициативите. Ресурсите все още са много ограничени - Вие не искате да харчите пари за грешните неща. Със всичккото желание да бъдем екологични, е лесно да се загубим в гората и да преследваме пътища, които може да не предоставят най-голяма полза. Когато компаниите наистина се вгледат във въздействието на цялата си value-chain верига, те често са много изненадани от резултатите. Зеления лидер Stonyfield Farm открили, че 95% от екологичните щети са от процеса на опаковане, настъпили по време на производството и дистрибуцията.
  5. Намиране на нови пазари и фокусиране върху иновациите. Procter & Gamble е преминал през целия жизнен цикъл на подобна операция и направили подобно откритие за своите перилни продукти. По-голямата част от използването на енергия не е в доставката на материали, производството или разпространението, а в използването на перилни препарати в домовете. И по-голямата част от които не е било във въртенето на пералнята, а в загряването на вода. Това прозрение довежда до "Tide Coldwater", преформулиран продукт помагащ на клиентите да перат с хладка вода, при което се използва по-малко енергия и пестят пари. Coldwater е един от седемте оригинала на P&G за "устойчиви иновационни продукти", който генерират 2 милиарда долара продажби през първата година.

Оперирането на бизнеса без екологични и социални показатели оставя част от "таблото" за управление празно. Как добре може да управлявате вашата фирма без пълна информация? Става все по-лесно и по-лесно да се съберат тези данни, и можете да постигнете много, дори резултати.

Вашият Коментар
Име :
Поща :
Сайт :
0 Коментара