Medici .

4 Елемента на Печелившата Търговска Марка

4 Елемента на Печелившата Търговска Марка

Когато чуят името на вашата фирма, какво ли изниква незабавно в съзнанието на Вашите клиенти? Ако не сте сигурни - време е да направите на своя марка един основен ремонт.

# Капитализъм # Маркетинг # Бизнес

Когато чуят името на вашата фирма, какво ли изниква незабавно в съзнанието на Вашите клиенти? Ако не сте сигурни - време е да направите на своя марка един основен ремонт. Не е случайно, че лидерите във всяка индустрия, във всяка категория, от безалкохолни напитки до минерални извори, се трудят безкрайно за да създадат някои от най-известните марки в света. Но не е задължително това да струва милиони или да отнеме много години, за да отидат положените от Вас усилия, за запазена марка, в правилната посока. Просто следвайте тези четири насоки за създаване на печеливш имидж.

1. Разграничете вашата марка. Търговската марка е за изпращане на силно и убедително послание. Всеки път, когато клиент има контакт с вашата фирма, независимо дали е чрез уеб сайт или печатна реклама, той или тя взимодейства с търговската марка. Търговската марка трябва да е добре измислена особенно, ако вашият бизнес е в силно конкурентен пазар за продукт или услуга - вашата марка ще отдели вашата компания от опаковката.

Вижте обявите на всичките си конкуренти, разгледйте техния PR обхват, направете онлайн проучване за тях, дори ако тябва закупете техните продукти и услуги. Тогава решете какво прави вашият продукт или услуга, различен. Това е тази основна точка , която ви позволява да се създаде образ, който се намества в съзнанието на клиентите.

2. Обещай стойност. След като знаете това, което различава вашия продукт или услуга от конкурентите, можете да определите съобщението си за търговската марка. Колко добре ги познавате или разбирате? Едно проучване и създаване на точен портрет на вашите целеви групи от клиенти е от съществено значение, за вземане на решение къде да се съсредоточите усилията си. Това ще помогне да достигнете до аудитория, която ще бъде най-възприемчива към уникалните качества на вашите продукти и услуги. Опитвайки се да бъдете всичко за всички хора води до слаба марка. Изтъквайки различието, качеството и уникалнистта, на това, което потребителите искат, нуждаят и ценят най-много ще доведе до силна търговска марка и продажби.

Какво от това, което вашия продукт или услуга дава на клиента, е най-ценно за най-добрите клиенти? Ако не сте сигурни, попитайте неофициално клиентите в форуми до или печатни проучвания на удовлетвореността - които следят възприятията на клиентите. Така може да откриете незадоволени нужди.

3. Бъди лидер на пазара. Успешно реализиране на тази задача в дългосрочен план не само означава, че Вашата компания ще усъществи марковите си усилия, но това ще те я направи лидер пазара. Като лидер означава, че трябва да спазвате вашите обещания. В деншно време клиентите мислят за "опита от притежаването", преди да закупят нещо. Те разглеждат ревюта, четат по-задълбочена информация и обръщат внимание на думата от уста на уста, за да се чувстват уверени, че покупката и притежаването ще оправдае равнището на очакванията, казани рекламодателя. За да бъде истински лидер в своя пазарна ниша, трябва да се фокусирате върху подобряването на опита и взаимодействто на вашите клиенти с вашата компания.

4. Интегриране на съобщенията си. Всяко взаимодействия, което клиента има с вашата марка трябва да бъдат еднакви във всички рекламни канали. Как посланието ви за марката се съобщава? Дали посланията от различните маркетингови програми са в конфликт? Така например, онлайн маркетинга - от съдържанието на уеб сайта до електронната поща - трябва да бъдат напълно интегрирани с офлайн маркетигна. Те трябва да носят единствено и ясно послание, както и съответните визуални елементи, свързани с дизайна на марката.

Вашият Коментар
Име :
Поща :
Сайт :
0 Коментара