Gandalf the White

Три начина за по-добри конференции и срещи

Три начина за по-добри конференции и срещи

Конференциите и срещите заемат все по-голямо пространство в нашата среда, работно място и семействата на участниците. Трябва да ги накараме да ни служат по-добре.

# Наука # Маркетинг # Бизнес

Конференциите и срещите заемат все по-голямо пространство в нашата среда, работно място и семействата на участниците. Трябва да ги накараме да ни служат по-добре.

Конференциите и срещите трябва да са за уникални

Ако помислите как протича една конференция или среща, ще забележите, че от гледна точка на участника това представлява един обикновен работен ден, на неудобно столове и гърбове на хора пред теб. Единствения избор, който имате е да си изберете момент, на който да не присъствате. Тогава се чувствате виновни, че сте отишли до фитнеса, хотелската стая или бара.

Възможно е да бъде по-добре. Конференцията трябва да разказва история, която се разгръща и изгражда от началото до края. Както всяка добра история трябва да има моменти на високо вълнение, следвани от моменти на относителна тишина. Това е различно от паниката и скуката която обикновено властва. Добрата среща трябва да протича праволинейно от началото до края, по начин, който позволява на присъстващите да запазят това, което чуват и виждат, а не да се чувстват претоварени от информацията.

Конференцията трябва да бъде за и от участниците.

Те трябва да участват. Присъстващите трябва да реагират, критикуват, съдят, планират и гласуват за това, което харесват и не харесват. И това е само началото. Има много начини да предоставите на участниците по-голяма роля в срещите и конференциите, като ги правите част от дискусия, създавате дискусионни групи и им предоставяте възможност за въпроси и отговори.

Конференциите трябва да са повече от това да се яде и да се седи.

Прекарваме все повече и повече време в Интернет пред сайтове като facebook, twitter и други. Събирането на хора заедно е все по-нарастваща и рядка привилегия. Срещите и конференциите трябва да са структурирани по начин, който да помага на групата. Всяка среща трябва да използва силата на групата за даде нещо обратно на събраното общество, като помощ за местна благотворителност, да оправи местен проблем или стартиране на ново движение.

Вашият Коментар
Име :
Поща :
Сайт :
0 Коментара